Ga verder naar de inhoud

Inzichten & nieuws

We schrijven bijna even graag over spelen als dat we ze ontwikkelen en begeleiden. Hier vind je alle Aanstokerij-nieuwtjes, onze speltips, blogs van Aanstokers ...

Wat zoek je?

Wat zoek je?

Over wat?

Voor wie?

A total of 124 items found. Showing 124 items on page 6 of 11.
Diversiteit

Inclusief spelen

26 november 2022

De Verenigde Naties heeft 3 december uitgeroepen tot ‘Internationale Dag voor Mensen met een Beperking', een dag waarop gelijke kansen voor hen centraal staan. Als je aan het spelen wilt gaan met een diverse groep, of je spelers de leefwereld van mensen met een beperking wilt leren kennen, dan kunnen deze spelen je een handje helpen.

Mentaal welzijn

Tien Aanstekelijke anti-stress tips

27 oktober 2022

Op november is het Stress Awareness Day, dus we delen graag de favoriete anti-stress tips van ons team. Het is namelijk heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Stressverlies gegarandeerd!

Herfstige spelletjes voor de herfstvakantie

24 oktober 2022

Het is niet omdat het herfst is, dat je niet buiten kan spelen. Je krijgt het daar net lekker warm van! Om jullie aan het spelen te zetten, delen we een paar herfstige speltips om de herfstvakantie mee te vullen.

Gezondheid

Kraak de DNA-code: een genetica-spel met kosmische proporties

22 oktober 2022

'Kraak de DNA-code' is een spel dat we ontwikkelden voor het Departement Menselijke Erfelijkheid (KU Leuven) en het Centrum Menselijke Erfelijkheid (UZ Leuven), om het onderwerp genetica op een speelse manier aan kinderen voor te schotelen. Kunnen de spelers de families op planeet Bolygo herenigen, met alleen DNA als aanwijzing?

Opvoeding & Ontwikkeling

Samen 'Op weg naar kinderopvang' in Brussel

21 oktober 2022

We werkten samen met 'Kinderopvang in Brussel' om een spel te maken waarmee het ingewikkelde thema kinderopvang op een speelse manier benaderd kan worden. Zo weten (toekomstige) ouders in Brussel hoe ze hun zoektocht naar kinderopvang kunnen beginnen.

Communicatie & Feedback

'Toolbox leiderschapskompas': het noorden nooit meer kwijt

10 oktober 2022

De Personeelsdienst van de KU Leuven werkt nauw samen met veel leidinggevenden, die vaak op zoek zijn naar manieren om, samen met hun team, richting te geven aan leiderschapsontwikkeling. De toolbox leiderschapskompas helpt hen daarmee via speelse methodieken die deelnemers aanzetten tot dialoog, zelfreflectie en concrete acties.

Mediawijsheid

'Max 24/7' is de max

6 oktober 2022

In 2021 lanceerde Child Focus het nieuwe project 'Max', om kinderen en jongeren aan te sporen een vertrouwenspersoon te zoeken.

Het samenwerkingsspel 'Max 24/7' is een ludieke en interactieve les om spelers te leren dat ze nooit alleen met hun problemen moeten blijven zitten, en dat er altijd hulp in de buurt is.

Wereldburgerschap

Spelen over eerlijke handel

4 oktober 2022

Chocolade en bananen zijn lekker. Maar door complexe marktmechanismen en rare kronkels in de wereldeconomie zijn lekkere dingen helaas niet altijd 'lekker'. De smaak is niet voor iedereen altijd raak.

In de volgende ervaringsgerichte spelen maak je het thema van eerlijke handel bespreekbaar met jongeren.

Samenwerking & Teambuilding

Speelse vormingen en vormende spelen

3 oktober 2022
Het nieuwe schooljaar is een dikke maand bezig, en dat betekent dat kinderen en jongeren steeds meer en meer broodnodige ontspanning vinden…
Spel als vormingsmethode

Word Spelmaker

15 september 2022

We zoeken spelfanaten die overlopen van engagement om samen met ons een nieuw spel voor het lager onderwijs te maken over cyberpesten.

Conflict & polarisering

Makkelijker praten over moeilijke onderwerpen

8 juni 2022
Hoe praat je op een leuke manier met kinderen over soms moeilijke onderwerpen?
Communicatie & Feedback

Leef! Werkboeken rond Verbindend Communiceren

3 juni 2022

De Leef! werkboeken gebaseerd op Verbindende Communicatie leren leerlingen om op een bewuste, respectvolle manier te communiceren.